newsbanner

Moxy East Village van Rockwell Group

Toonaangevende architectuur- en ontwerpstudio Rockwell Group heeft zojuist het interieur van Moxy East Village onthuld.Het nieuwe hotel is de derde samenwerking van Rockwell Group met het merk, na Moxy Times Square en Moxy Chelsea.Het nieuwe Moxy East Village, gelegen tegenover de beroemde muzieklocatie Webster Hall en op slechts enkele stratenblokken van NYU en Union Square, is een knipoog naar deze levendige, steeds veranderende buurt.

Het ontwerpconcept van de Rockwell Group viert het rijke patina van New York: de geliefde lagen uit verschillende tijdperken die in elke buurt of zelfs in een enkel gebouw naast elkaar bestaan.Het interieur van Moxy East Village heeft een stedelijk randje en bevat ook op maat gemaakte kunstinstallaties van tal van hedendaagse kunstenaars.Elke verdieping onthult een andere laag in het verhaal van de buurt om herinneringen aan de stad op te roepen en een gevoel van ontdekking te creëren voor gasten.

Ontwerpdetails

Entree / Lobby

Als afspiegeling van de industriële rand van het gebied, maakt een palet van stoere materialen door de ingang op de begane grond de eerste indruk op gasten die aankomen in Moxy East Village.Liggend net onder straatniveau, strekken Cortenstalen muren zich uit van de gevel tot in de lobby, terwijl glad beton bij de ingangstrap samenkomt met zwart staal en plaatvormige betonnen details binnenin.Beïnvloed door de rol van het centrum van New York als broedplaats voor de dissidente creatieve scene van de jaren '70 en '80 tot nu, de openbare ruimtes van het hotel - inclusief de lobby, Moxy's kenmerkende 24-uurs grab-and-go bar en een lounge - hebben een rauwe, ruige uitstraling, geïnspireerd op de kunst- en muziekscene in de buurt.De incheckbalies van de lokale kunstenaar Michael Sanzone Studio zijn gemaakt van gevonden voorwerpen en doen denken aan patchwork antiek.Een graffiti grafisch wandtapijt van de in LIC gevestigde studio En Viu op de muur achter de incheckbalies bloedt op de vloer en creëert een surrealistisch moment om gasten tot stilstand te brengen.Het ontwerp van de Rockwell Group, dat zich door het hotel beweegt, blijft verrassen en verrukken. De liften die gasten van de benedenverdieping naar de kamers en het dak op de bovenverdieping vervoeren, zijn ontworpen als een katalysator voor verandering.Gezwart stalen liftdeuren openen en onthullen een interieur met oneindig glas en een aangepaste afbeelding die lijkt te zijn samengesteld uit emoji's, terwijl een grote trap met een speelse gelijkenis met een brandtrap in New York City de gasten naar het restaurant van het hotel leidt.

Little Sister Bar & Lounge (Niveau C2)

de Little Sister Bar met een met hout bekleed gewelfd plafond, ledstrips benadrukken nissen en de bar

De trap die afdaalt naar de sub-kelderlounge, heeft een abstracte gespoten muurschildering van de in San Francisco woonachtige kunstenaar Apex en leidt naar een ruimte die verwijst naar de diepe geschiedenis van New York, die teruggaat tot zijn agrarische hoogtijdagen.De spelonkachtige maar intieme ruimte wordt omhelsd door een met hout bekleed gewelfd plafond, terwijl stroken LED's de nissen en de bar benadrukken en van kleur veranderen om tegemoet te komen aan stemming en evenementen.Aan de bar zorgen vintage verlichtingsarmaturen en lange bankjes in juweelkleuren voor warmte, terwijl een dromerige, pastorale wandbekleding nog meer verwijst naar het landelijke verleden van New York.Extra luxe accenten zijn onder meer een stenen bar met een koperen staafmatrijs en een gespiegelde achterbalk, en de roodfluwelen stoelen met reliëflederen accenten in de VIP-ruimte.

Gedeeltelijk uitzicht op de spelonkachtige maar intieme Little Sister Bar

Cathédrale Restaurant (Niveau C1)

De driedubbele grote eetzaal van het Cathédrale Restaurant, het gordijn dat aan het plafond hangt, kan van vorm veranderen

Group2Group3Group4

De rauwe, industriële ruimte van het restaurant vormt het decor voor waanzinnig decadente feesten in een ondergrondse enfilade.Rockwell Group heeft een omgeving ontworpen die is geïnspireerd op de Fillmore East, de legendarische concertzaal in de Lower East Side van Bill Graham, met de Doors, Janis Joplin en Elton John en andere invloedrijke rockmuzikanten van eind jaren zestig tot sluiting in 1971. Het ontwerpconcept loont. eerbetoon aan het Fillmore East-gebouw, dat zoveel van de energie en het karakter van East Village vertegenwoordigt.Gasten dalen het restaurant binnen via een lange metalen trap die aanvoelt als een brandtrap tussen twee East Village-gebouwen, met een bakstenen en gouden muur aan de ene kant en een betonnen muur aan de andere.De trap onthult opvallende verrassingen en een snelle blik in het restaurant.Marquee-verlichting kondigt de ingang van de restaurantbar aan, die luxe details combineert met ruw beton en gepatineerde lagen, waardoor de gasten het gevoel krijgen dat ze een stap terug in de tijd doen en een/een deel van/in de geschiedenis van New York gaan spelen.Een lange, verspringende bar cirkelt rond zodat gasten elkaar kunnen zien en de sfeer kunnen opsnuiven in plaats van naar een achterbalk te kijken, terwijl een overkapping een lichtscherm en LED-borden van beroemde East Village-trefpunten heeft.

De hoofdeetkamer van het restaurant is een ruimte van driedubbele hoogte met gelaagde pleistermuren en beschikt over grote kunstwerken.Rockwell Group nodigde de Italiaanse kunstenaar Edoardo Tresoldi uit om samen te werken aan een concept voor een installatie voor de grote eetzaal van het restaurant.Tresoldi creëerde Fillmore - een zwevend metalen gaas plafondsculptuur dat een dialoog aangaat met de architectuur van het restaurant.Een eetpatio buiten voelt aan als een verborgen binnenplaats met een intrekbaar dak en een koperen omlijstingssysteem versierd met plantenbakken op de achtermuur, waardoor de ruimte een binnen-buitengevoel krijgt.

Gedeeltelijk zicht op de grote eetkamer met Fillmore - een zwevend metalen gaas plafondsculptuur

Group5

Concertposters van Fillmore East hangen langs de muren en het plafond van de privé-eetkamer voor een meeslepend rock-'n-rollgevoel.Gangen die naar de garderobe en badkamers leiden, zetten het edgy ontwerp van het restaurant voort met zichtbare koperen buizen en interactieve neoninstallaties.

Group6

Binnenaanzicht van de gastenlift met oneindig glas en een aangepaste afbeelding

Group7

Bron website:

https://www.gooood.cn/moxy-east-village-by-rockwell-group.html

Posttijd: 16 december-2021

Laat een bericht achter